SCALANCE S602 beveiligt de productiecellen door efficiënt beheer bij Tower Automotive

Bedankt voor uw stem! Om uw keuze te verzilveren, werd u een e-mail gestuurd

Tower Automotive Belgium, een dochterbedrijf van het Amerikaanse Tower International, last en assembleert carrosserie-onderdelen voor de automobielindustrie. Om aan de strenge eisen van zijn klanten te kunnen voldoen, maakt het bedrijf gebruik van een uitgebreid en divers machinepark. Projects & Engineering Head Luc Willems en zijn team zorgen ervoor dat de verschillende modules efficiënt met elkaar kunnen communiceren, en maakt daarbij optimaal gebruik van Siemens SCALANCE S-technologie.

Doelstelling van het project

“Vroeger maakten we bij Tower Automotive gebruik van PROFIBUS. Daardoor was een groot stuk van het machinepark losgekoppeld van het IT-netwerk. Daarna zijn we overgestap op PROFINET. Het gevolg is echter dat elke module vandaag een eigen IP-adres heeft. Als je weet dat een machine 15 à 20 modules kan tellen, dan snap je dat we spreken van een gigantische hoeveelheid IP-adressen. Die kan je amper nog beheren.

Opbouw van de toepassing

“Met de SCALANCE S602 firewall van Siemens schermen we de IP-adressen van elkaar af. Daardoor kunnen de afzonderlijke componenten enkel met elkaar communiceren wanneer wij ‘toestemming’ geven. Wij kiezen dus zelf welke modules communiceren met de buitenwereld, en vermijden zo een wildgroei aan adressen en processen. Daarnaast fungeert de SCALANCE S602 ook als onze industriële firewall.”

Voordelen van de toepassing

  • Efficiëntere sturing van het dataverkeer
  • Verhoogde zekerheid en betrouwbaarheid
  • Zelf bepalen welke data opgeslagen en weergegeven wordt dankzij variabele monitoring en OPC
  • Vlottere werkprocessen en meer overzicht

Informations:

Willems Luc

Tower Automotive

9042

Handled by partner: Valiant International

2018-02-06 07:56:40

Share