Recticel segmenteert en heerst met beveiligde subnetten

Bedankt voor uw stem! Om uw keuze te verzilveren, werd u een e-mail gestuurd

Doelstelling van het project

Als toonaangevende wereldspeler in isolatie-oplossingen zet Recticel volop in op R&D. Recent werd daarom op het bedrijfsterrein in Wetteren een nieuw testlabo aangebouwd. De uitbreiding noopte Recticel ertoe om op zoek te gaan naar een oplossing om de veiligheid en beschikbaarheid van het bestaande PROFINET-netwerk te kunnen garanderen. En om overbelasting te voorkomen, wou Recticel werk maken van een afscheiding tussen het office-netwerk en het industriële net.

Opbouw van de toepassing

Recticel koos voor Siemens’ SCALANCE S615 veiligheidsmodules om het bestaande netwerk te segmenteren in 3 à 4 subnetten. Die vormen autonome eilanden die stuk voor stuk afgeschermd zijn met een firewall. De uitdaging bestond erin om het bestaande netwerk zo te herstructureren en splitsen dat controller en decentrale periferie toch met elkaar verbonden bleven, zodat de stabiliteit gegarandeerd blijft.

Voordelen van de toepassing

De opdeling in beveiligde subnetten met SCALANCE-veiligheidsmodules biedt Recticel heel wat voordelen:

  • Het kleinere IP-bereik, samen met het kleinere broadcastdomein van de netwerken zorgt voor efficiëntere lokale communicatie.
  • Door de verbeterde beveiliging schermt Recticel succesvol waardevolle bedrijfsinformatie af.
  • Door de hiërarchische opbouw zijn incidenten sneller te traceren en blijft eventuele schade beperkt tot één segment. Dat verhoogt de stabiliteit van het netwerk.
  • Verdere uitbreidingen van Recticels industriële netwerk met bijvoorbeeld nieuwe machines kunnen perfect opgevangen worden.
  • De opbouw van het netwerk garandeert bovendien dat zowel operators als laboranten kunnen blijven werken zoals voorheen en toegang hebben tot alle noodzakelijke data. Zo blijft de continuïteit gegarandeerd, en dat tot ver in de toekomst.
  • Broadcaststorms als gevolg van verkeerde behandelingen kunnen zich niet doorzetten over alle netten heen, waardoor de beschikbaarheid verhoogd.

Informations:

Johan Eeraerts

Recticel

9230

Handled by: siemens

2018-01-22 08:06:27

Share