Infrabaker kiest voor hoogstaande industriële beveiliging

Bedankt voor uw stem! Om uw keuze te verzilveren, werd u een e-mail gestuurd

Doelstelling van het project

Het Limburgse Infrabaker International (Int.) ontwikkelt, produceert en verkoopt infraroodovens – ‘Infrabakers’ – om voeding op grote schaal te grillen of bij te kleuren zonder dat nutriënten verloren gaan. Voor All Freez uit Maasmechelen ontwierp het bedrijf een compleet nieuwe, compacte mobiele Infrabaker speciaal voor vis- en schaaldieren. Het geheime ingrediënt? Elektronische componenten van Siemens.

Opbouw van de toepassing

Siemens voorzag onder meer in het Simatic HCS system, dat toelaat om de sterkte van de infraroodlampen heel precies te regelen, de Siemens-drives G120C en V90, de S7-1500 PLC, de ET200SP remote IO, Safety en Comfort Panel en Sirius-knoppen – allen geïntegreerd in het TIA Portal. Om de klant vanop afstand te kunnen helpen, werd het toestel voorzien van een SINEMA Remote Connect module, die toelaat om de status van de machines te monitoren en eventueel bij te sturen. Om te zorgen dat het industriële netwerk van de klant daarbij niet in gevaar komt, werd ook een Scalance S615-veiligheidsmodule ingebouwd.

Voordelen van de toepassing

Omdat Scalance Infrabaker toelaat om zowel efficiënte service als een veilige verbinding te bieden, werd de module in alle Infrabakers ingebouwd. Geen overbodige luxe, aangezien het bedrijf steeds vaker buiten de landsgrenzen opereert, zoals in Zuid-Korea of de VS. Daarnaast zorgt de Scalance-veiligheidsmodule ook voor:

  • Het eenvoudig online raadplegen van de machinestatus en snel traceren van incidenten;
  • Efficiënte communicatie met de klant bij eventuele problemen;
  • Het succesvol afschermen van waardevolle bedrijfsinfromatie;
  • Toegang tot belangrijke data voor technici om de machine operationeel te houden.

Informations:

Simon Braeken

Wegra NV

3900

Handled by: myself

2018-03-08 09:24:43

Share