DAF Trucks België stuurt nieuwe lakstraat aan met Siemens-technologie

Bedankt voor uw stem! Om uw keuze te verzilveren, werd u een e-mail gestuurd

In november 2017 opende vrachtwagenfabrikant DAF Trucks in Westerlo een gloednieuwe lakstraat voor truckcabines. In het enorme, 26-meter hoge gebouw kunnen tot 300 cabines per dag gespoten worden, en dat in 3.000 verschillende kleuren. Ten opzichte van de vorige installatie is de capaciteit daarmee met 50% toegenomen. Die verhoogde efficiëntie is de verdienste van een leger ultramoderne lakrobots, aangestuurd door slimme Siemens-technologie. De nieuwe, automatische lakstraat van DAF behoort tot de meest moderne ter wereld. Ze omvat namelijk het volledige lakproces; van voorbehandeling en ED (elektro dedposition, ook elektro-coaten genoemd) over sealing en primer tot controle. Daarmee is ze uniek in Europa.

Om het technologische aspect in goede banen te leiden, deed DAF een beroep op Siemens, dat eerder al instond voor de vernieuwing van DAF’s bodyshops. Voor dit project leverde Siemens onder meer 40 PLC’s van de laatste generatie die instaan voor de programmatie en de veiligheid (Simatic Controller S7 1500F), SINAMICS-frequentiesbesturingen, laagspanningsmateriaal (SIRIUS), middenspanningsmateriaal (SENTRON).

De spil van het hele gebeuren is echter de implementatie van een industrieel netwerk opgebouwd uit Siemens SCALANCE-modules. Dat omvat onder meer de uiterst betrouwbare Siemens XM416 switches (level 3). De optimalisatie van alle plannings-, machines- en procesprocedures verloopt via Siemens’ Totally Integrated (TIA) Portal, dat werd uitgerust met profinet X208/X212 switches. Deze communiceren onderling en met het bovenliggende DAF-netwerk via de XM416-switches. De toegang werd beveiligd door de XM416 access rules voor optimale betrouwbaarheid.

Informations:

Joris Hoefkens

DAF Trucks Vlaanderen

2260

Handled by: siemens

2018-04-23 13:02:38

Share