ACE combineert snelheid en veiligheid met Siemens-technologie bij Rockfon

Bedankt voor uw stem! Om uw keuze te verzilveren, werd u een e-mail gestuurd

Doelstelling van het project

Rockfon, een onderdeel van ROCKWOOL Group, produceert brandveilige en akoestische systeemplafonds. Om de productielijn in Wijnegem te automatiseren, deed het bedrijf een beroep op Siemens-partner en -integrator ACE Ingenieurs- & Adviesbureau. Die zorgde voor een naadloze samenwerking van de aandrijftrein, van profielvorming over inpakken tot stapelen, én voor een veilige service vanop afstand.

Opbouw van de toepassing

Met spitstechnologie van Siemens bouwde ACE onder meer een slimme inpakmachine voor Rockfon. Ook de bestaande profielvormingsmachine, die nog grotendeels uit een relaissturing bestond, werd omgebouwd tot een PLC-sturing. Siemens’ Totally Integrated Automation-platform zorgt ervoor dat alles op wieltjes loopt.

Voor de inpakmachine, een cruciale schakel in de productielijn, wou Rockfon servicemogelijkheden vanop afstand voorzien. Zo kunnen techniekers bij problemen snel ingrijpen, en hoeven ze niet altijd ter plaatse te komen. Uit veiligheidsoverwegingen kon de machine echter niet gekoppeld worden aan het bedrijfsnetwerk. Daarom installeerde ACE de Siemens’ SINEMA Remote Connect-serverapplicatie en SCALANCE M (3G)-router.

Voordelen van de toepassing

Dankzij SINEMA en SCALANCE kan ACE een veilig verbinding tot stand brengen met de inpakmachine bij Rockfon. Dat laat de integrator toe om snelle ingrepen te doen en service vanop afstand te bieden. En dat onafhankelijk van het bedrijfsnetwerk.

Informations:

Martine Steenaerts

Rockfon - Rockwool BVBA

2110

Handled by partner: ACE

2018-06-11 08:43:23

Project url:

https://magazine.siemens.be/tiarockfon/

Share