Motion Control & Drive Technologies

Best Application Contest 2021-2022

Producent van minerale wol URSA is on a roll

Uw stem werd gevalideerd! Bedankt!

Doelstelling van het project

URSA Desselgem produceert al decennia lang glaswolplaten voor isolatie. Om de machines in hun productiehal in vorm te houden, werken ze al jaren samen met integrator Dynamics. Zo pakten ze samen bijvoorbeeld de overstap van Simatic S5 naar S7 aan, en schakelden ze ook over op motion control voor het oprollen van de wolplaten.

Opbouw van de toepassing

De minerale wolplaten van URSA worden eerst voorgecomprimeerd en vervolgens opgerold met motion technologie. “Om een glaswolplaat compact en snel opgerold te krijgen wordt een CAM-profiel berekend aan de hand van verschillende parameters”, legt Alexander Dewaele van Dynamics uit. “De glaswolplaten die opgerold moet worden variëren in dikte en lengte. Dat heeft een invloed op de diameter van de opgerolde plaat, en dus ook op de machine-instellingen. In combinatie met de technologie objecten in de bovenliggende besturing zijn veel voorgeprogrammeerde motion taken mogelijk. Aan de hand van motion instructies zoals ‘Create CAM’ en ‘Interpolate CAM’ is de aansturing van de verschillende assen door Sinamics S120 relatief eenvoudig. Een third-party motion controller is niet nodig: alles kan in de Simatic 1500T-CPU.”

Waarom motion control met Sinamics servosturing en Simatic-technologie? De Simatic -technologie vormt een perfecte basis voor intelligente motion control-oplossingen. Met de hulp van technologie-objecten is het eenvoudig om motion functies te programmeren in TIA Portal. Basis motionfunctionaliteiten zoals positiecontrole, evaluatie van snelle I/O en relatieve gelijkloop kunnen met een standaard Simatic S7-1500 PLC aangestuurd worden. Maar ook advanced motion functionaliteiten zoals absolute gelijkloop, camming en pad-interpolatie is mogelijk met S7-1500T technologie. En Sinamics S120 is een flexibel en veelzijdig systeem.

Voordelen van de toepassing

Voordat Dynamics motion control introduceerde, werd de machine manueel ingesteld voor het comprimeren en oprollen van de isolatieplaten . Alexander: “Dat was tijdrovend precisiewerk: de machine stilleggen, aan de knoppen draaien, proberen, bijsturen … En zodra de dikte van de mat verandert, beginnen de problemen opnieuw. Nu past deze veelzijdige motion technologie de parameters automatisch aan.”

Nu geniet URSA van de voordelen van motion control met Sinamics servosturing en Simatic Technology: servosturing, eenvoudige programmering, high-end regeling door slimme samenwerking tussen Simatic en Sinamics, betere diagnosemogelijkheden en snellere configuratie door de combinatie en integratie van PLC en sturing in het TIA-Portal. Het resultaat: de platen worden strakker, sneller en dynamischer opgerold. Dat leidt tot een aanzienlijke efficiëntieverhoging, vooral bij productwissels, waardoor URSA ook zonder zorgen hun gamma kan uitbreiden.

Meer over Dynamics Als integrator met jarenlange ervaring biedt Dynamics doordachte oplossingen voor industriële automatiseringsvraagstukken. Bedrijven kunnen bij hen terecht voor nieuwe installaties, optimalisaties, retrofitting, machineveiligheid, systeemintegraties, robotica en vermogensstudies.

Informations:

Alexander Dewaele

dynamics

8930

Handled by partner: Dynamics

2021-09-30

Share