Motion Control & Drive Technologies

Best Application Contest 2021-2022

Hanssens Catering maakt magazijn behapbaar met Siemens drives en motion technologie

Uw stem werd gevalideerd! Bedankt!

Doelstelling van het project

Hanssens Catering bereidt de maaltijden voor zowat alle scholen in de omgeving van Kortrijk. Dagelijks zijn er zo’n 3000 bakken in omloop: 1500 gaan buiten, 1500 komen terug. Een hele onderneming, die vroeger volledig manueel gebeurde. Die situatie was echter niet langer houdbaar. Daarom investeerde Hanssens Catering in een geautomatiseerd magazijn.

Opbouw van de toepassing

Een automatische kraan haalt stapels bakken voor kant-en-klare schoolmaaltijden uit het magazijn. Die beweging wordt dynamisch aangestuurd door de Simatic ET 200SP remote I/O-systeem CPU, die softwarefuncties zoals gearing, superimposed move en absolute positionering gebruikt. Alles verloopt 100% nauwkeurig – geen evidentie, gezien de grote spanwijdte van de kraan en de relatief kleine bakken.

Het intelligent bovenliggend systeem stuurt de automatische kraan aan om tijdig de warme maaltijden bij de klant te krijgen. Door de grote overspanning, de benodigde nauwkeurigheid en hoge snelheid, bewijzen de motion instructies en de Sinamics S120 frequentieomvormers hier hun superioriteit.

Om zeker te zijn dat de opstart van het nieuwe systeem vlot zou verlopen, sloegen Siemens en Dynamics de handen in elkaar: een Siemens-ingenieur kwam het project mee opvolgen en het Dynamics-team ondersteunen.

Voordelen van de toepassing

Door de kraan te upgraden met motion en gearing technology-functions kan de motor in closed loop werken, waardoor hij nauwkeuriger en dynamischer is. Alle bakken werden ook voorzien van een RFID-sticker. Zo zijn ze makkelijk traceerbaar, wat extra efficiëntiewinst oplevert. Dankzij de automatisatie is het ook makkelijker om last-minute wijzigingen in bestellingen op te vangen – een taak waar vroeger 3 mensen voor nodig waren.

Meer over Dynamics Als integrator met jarenlange ervaring biedt Dynamics doordachte oplossingen voor industriële automatiseringsvraagstukken. Bedrijven kunnen bij hen terecht voor nieuwe installaties, optimalisaties, retrofitting, machineveiligheid, systeemintegraties, robotica en vermogensstudies.

Informations:

Alexander Dewaele

dynamics

8930

Handled by partner: Dynamics

2021-09-30

Share